ДЕНЬ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ. П’ЯТИДЕСЯТНИЦЯ.

23 червня. Неділя.
Трійця, або П’ятидесятниця – це день народження Церкви. В цей день християни згадують сходження Святого Духа на апостолів, яке відбулося через п’ятдесят днів після Воскресіння Хрестового. Апостоли зібрались в Сіонській світлиці у Ієрусалимі, де напередодні арешту та Розп’яття Христос звершив Тайну Вечерю. Як ми читаємо у книзі Діянь апостолів “раптово почався шум з неба, ніби від сильного вітру, і наповнив весь дім, де вони знаходились. І явилися їм, розділяючі язики, ніби вогняні, і зійшли по одному на кожного з них. І наповнились всі Духа Святого, і почали говорити на інших мовах, як Дух давав їм провіщувати”.
І ось, після Пасхи, Воскресіння Хрестового, П’ятидесятниця стала святом Нового Завіту Господа з людьми. Днем народження Христової Церкви.
В нашому храмі була звершена Божественна Літургія. Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Вейго у співслужінні клірика храму протоієрея Петра Тертуса.
За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки.
Перед Літургією був відслужений Акафіст Ієрусалимської Ікони Божої Матері.
На передодні ввечері настоятель храму очолив Всенічне бдіння.
Після літургії були прочитані особливі коліноприклонні молитви, які читаються раз на рік на свято Трійці і потім отець настоятель промовив проповідь на тему свята.
По закінченю служби, всі прихожани привітали отця Сергія з нагоди його дня народження.

Проповіді

Карта Приват банку для пожертв на потреби храму:
5457082298355194
Карта Монобанку:
5375414115874322
Вейго Сергій Михайлович
Нагадуємо, що пожертвування є добровільними.

Щочетверга о 18:00 здійснюється акафіст преподобному Стіліану. За акафістом молимось за діток та батьків, які очікують на дитину.

Події