НЕДІЛЯ ДЕВ’ЯТНАДЦЯТА ПО П’ЯТИДЕСЯТНИЦІ.

15 жовтня. Неділя.
НЕДІЛЯ ДЕВ’ЯТНАДЦЯТА ПО П’ЯТИДЕСЯТНИЦІ.
У сьогоднішньому Євангеліє Христос говорить нам про дуже знайомі речі: “Як хочете, щоб поводились з вами люди, так і поводьтеся з ними.” Цей вираз вже давно перестав сприйматись як заповідь і його вважають золотим правилом етикету. Але слова Христа по своєму унікальні. Всі готові уникати чогось поганого і негативного, щоб не отримати таке ж для себе. Людина, яка орієнтується на цю заповідь – уникає неприємних ситуацій. Але заповідь Христа – не просто не робити поганого, а створювати позитивний моральний приклад. Якщо ми хочемо, щоб люди жили праведно, то й самі повинні бути праведниками. Любити тих, хто нас любить – це не складно. Але є ті, хто нас не любить, чи кому ми байдужі. І Христос відкриває нам духовний закон, в якому ми не тільки сприймаємо відношення до себе інших людей, а ми можемо його створювати. І якщо ми хочемо ,щоби нас полюбили, то ми повинні полюбити першими. Не відповідати на любов, але дарити її.
В нашому храмі була звершена Божественна Літургія. Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Вейго.
За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки.
Віряни молились за укріплення всіх у вірі.
Під час Літургії були піднесені молитви за захисників та захисниць України.
Перед Літугією був відслужений Акафіст до Пресвятої Богородиці перед іконою Ієрусалимська.
На передодні ввечері настоятель храму очолив Всенічне бдіння.
Після літургії отець настоятель промовив проповідь на тему Євангеліє.
По закінченню, була відслужена заупокійна Літія.

Проповіді

Події