Поминальні заходи з нагоди річниці упокоєння великого композитора

6 листопада 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення адміністрації закладу в особі директора будинку-музею Роксани Микитівни Скорульської настоятель храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері протоієрей Димитрій Гарчук звершив заупокійну літію у фамільному музеї з нагоди 104-ї річниці від дня смерті основоположника української класичної музики, композитора, піаніста, хорового диригента, видатного громадського діяча, православного християнина Миколи Віталійовича Лисенка.

Програмними діями керувала старший науковий співробітник Музею видатних діячів української культури, Музею Миколи Лисенка Катерина Антонова.

На пам’ятному заході були присутні численні представники інтелігенції, студенти Київського Інституту музики ім.Р.М. Глієра та інші гості.

Присутні мали змогу переглянути фільм про видатного композитора, потім всі піднялися в кабінет, в якому творив Микола Віталійович і саме тут зупинилося його серце. З цього приводу о 13:44 пам’ять раба Божого Миколая було вшановано хвилиною мовчання та заупокійною літією.

Після цього студентами Інституту Глієра на знак пошани митцю було виконано уривок з опери «Ноктюрн» (1912).
Священик Голосіївського благочиння у своєму слові, зокрема, зазначив: «Микола Віталійович Лисенко — це не лише український патріот і композитор, але й щиро віруюча православна людина. Його життя теж в руках Божих і воно не закінчилось. В день пам’яті ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» він перейшов у вічність, перестало битися серце композитора, але митець досі радує шанувальників музики та культури своєю творчістю».

Співпраця храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері УПЦ з музеєм видатних діячів української культури продовжується.

  • l1
    l2
    l3
  • l4
    l5
    l6
  • l7
    l8
    l9
  • l10
    l11
    l12
  • l13
    l14

Проповіді

Події