Божественна літургія в Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці на свято первоверховних апостолів Петра та Павла

12 липня, в день пам’яті святих славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, звершив Божественну літургію в Свято-Вознесенському храмі Голосіївського благочиння Києва, що на Деміївці. В цей день настоятель Свято-Вознесенського храму отець Павел Кирилов святкує день свого тезоімеництва.

Преосвященному владиці співслужили: настоятель храму, благочинний Голосіївського благочиння міста Києва протоієрей Павел Кирилов, духовенство храму та гості парафії у священному сані, серед яких був і настоятель храму Єрусалимської ікони Божої Матері протоієрей Димитрій Гарчук.

Після Євангельського читання архієрей звернувся до вірян з архіпастирським словом, а після сугубої єктенії Преосвященний владика підніс молитву за мир в Україні.

Після літургії собор духовенства на чолі з єпископом Миколаєм звершив чин Славлення святим апостолам Петру та Павлу.

Владика тепло поздоровив отця Павла зі святом, підкресливши вагомість його пастиського служіння Святій Церкві. Також владика передав усім поздоровлення та благословення від Блаженішого Митрополита Онуфрія.

Після богослужіння отця Павла вітали духовенство округу та багаточисельна паства. Протоієрей Димитрій подарував імениннику образ Ангела Хранителя, побажавши отцю-благочинному многих та благих літ життя на Славу Бога та Святої Церкви.

  • 06
    05
    07
  • 03
    08
    01
  • 09
    04
    02
  • 10

Проповіді

Події